Derfor bruger din kat ikke kattebakken

Har du oplevet, at din kat ikke bruger kattebakken, selvom den er tilgængelig for katten? Det kan være superirriterende, hvis din tisser andre steder indenfor, men det kan faktisk være et tegn på en række af forskellige ting. Her kan du læse lidt om, hvad det kan betyde.

Livet med kat

Livet med kat er ofte ret simpelt. Så længe der er styr på mad, kattebakke og kattegrus, kræver den ikke så meget andet. Men hvis der ikke er styr på de få ting, kan det påvirke kattens opførelse. Maden er nem nok at skifte, men det kan være sværere, når det handler om kattebakke og kattegrus. Når vinteren står for døren og jorden bliver hård, eller hvis din kat er en inde kat, er det frygteligt, når den ikke bruger de faciliteter, der er tilgængelige.

kattegrus

Den rigtige kattebakke

Problemet kan ligge i selve kattebakken. Det kan være, at det er en ny kattebakke, som katten lige skal vænne sig til. Først og fremmest skal den vide, hvor bakken er. Dernæst skal den altid have adgang til det rum, hvor bakken står, og så skal den vide, at den skal gå på toilet der. Bruger katten stadig ikke bakken, kan det være, at kattebakken er ubehagelig. Det kan være, hvis bakken ikke er stor nok, eller hvis kanterne er for høje, så katten skraber sin mave og sine ben, når den træder i den. Måske står den et sted, hvor katten ikke kan komme ordentlig til, eller måske står den ikke der, hvor dens gamle kattebakke stod.

Det rigtige kattegrus

Det kan også handle om kattegruset. Der findes adskillige typer af kattegrus, og det er forskelligt, hvad ens kat foretrækker. Nogle vælger kattegrus, der dufter, for at undgå den ubehagelige lugt af kattens afføring, men denne lugt kan være for meget for kattens sanser. Nogle vælger kattegrus, der klumper, og det kan sætte sig i kattens pels eller imellem trædepuderne. Nogle vælger kattegrus, som kan føles en smule skarpe for kattens poter, så det handler om at vælge den rigtige slags til din kat. 

Forskellige stressfaktorer

Når din kat tisser andre steder i dit hjem, kan det faktisk også være et tegn på stress eller sygdom. Det er især noget, du skal overveje, hvis katten førhen har brugt bakken, og så pludselig er stoppet. Overvej, om der har været nogle ændringer i kattens liv. Er I flyttet for nylig? Er der kommet en ny fremmed kat til nabolaget? Er jeres husholdning blevet udvidet med et nyt barn eller kæledyr? Har I lavet om i jeres hjem? Det kan alt sammen skabe stress for katten. Kan du ikke finde grunde til stress, kan du altid spørge din dyrlæge til råds.

Find løsningen

Kort sagt er der mange ting, der kan påvirke, hvorvidt din kat faktisk bruger sin kattebakke. Hvis du ved, at kattebakken, dens placering og kattegruset fungerer helt fint for din kat, er du nødt til at tænke over, om der kan ligge noget andet bag. Men start først med at kigge på bakken og gruset; det kan have en større effekt, end du måske går og tror.

Comments are Disabled