Derfor skal I have en hjertestarter i virksomheden

nyhedstemplet

Man håber på, at det er noget, man aldrig kommer til at bruge, men det er langt bedre at have en og ikke komme til at bruge den, end det er, hvis man skal bruge en, og den ikke er der.

Giv dine ansatte de bedste vilkår

Hvis du er chef i egen virksomhed, så vil du nok gerne sørge for, at dine ansatte har de bedst mulige vilkår på arbejdspladsen. Der er meget, man kan gøre for at dette indfries. Man kan f.eks. være klar til at lytte, hvis der kommer en medarbejder til en, som er ked af det. Man kan sørge for, at de ansatte har alle de redskaber, de har brug for, og man kan sørge for, at der generelt er en rar stemning på arbejdspladsen.

Men der er en ting, der er vigtigere end alt dette, og det er, at man er klar til at redde en ansats liv, hvis dette pludselig skulle være noget, man kommer ud for. Man kan ikke forudsige, om der pludselig er en ansat, der får et hjertestop, og derfor er det en god idé at købe en hjertestarter. En hjertestarter behøves ikke at være dyr. Du kan få en billig hjertestarter til arbejdspladsen, som fungerer udemærket. 

Hvem kan bruge en hjertestarter?

Det lyder måske avanceret at bruge en hjertestarter, men det er det faktisk ikke. Alle kan bruge en hjertestarter, og det er ikke noget, man behøves en speciel uddannelse for at kunne håndtere. En hjertestarter er meget intuitivt lavet, netop fordi at alle skal kunne bruge den.

hjertestarter i brug

Hvordan bruger man en hjertestarter?

Det er som sagt ikke særlig avanceret at bruge en hjertestarter. Det er det ikke, fordi en hjertestarter er lavet meget pædagogisk. Når man tager en hjertestarter ud ad væggen, skal man først og fremmest trykke på startknappen. Eller, du skal naturligvis først prøve at lytte til den ansattes hjerte, som I har en mistanke om, har hjertestop.

Når I har fundet frem til, at der nok er behov for at bruge hjertestarteren, så trykker I som sagt på ”tænd”. En hjertestarter består af en maskine og to elektroder. Disse elektroder placeres på brystkassen af den omkomne, og de vil derefter begynde at analyse den omkomnes hjerterytme.

Step for step

En hjertestarter er med dig hele vejen: Step for step, så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du gør noget forkert. Maskinen vil begynde at tale til dig, når du har trykket på startknappen. Den fortæller dig, hvor du skal sætte elektroderne på den omkomne, om der er behov for, at du skal give kunstigt åndedræt og hjertemassage. Når du har sat elektroderne på, så vurderer hjertestarteren selv, om der er behov for at udløse stød. Det betyder, at det ikke er noget, du selv skal tage stilling til.

Det er som sagt alle, der kan betjene en hjertestarter, og man skal ikke være nervøs for at bruge den, selvom det kan lyde skræmmende. Det er som sagt langt bedre at have en og ikke have brug for den end omvendt.

Comments are Disabled