Dette udstyr skal du have, når du cykler

nyhedstemplet

Det er bestemt ikke ufarligt, når man bevæger sig ud på sin cykel. Derfor er det vigtigt, at man har det nødvendige udstyr for at være bedst sikret. Men hvad er det egentlig, man skal bruge? Du kan finde de nødvendige elementer, samt fede gadgets til cykles på Cykelshoppen. Og pas så godt på, når du skal ud på vejen igen.

Reflekser

Det er først og fremmest vigtigt, at dine medtrafikanter kan se dig, når du cykler. Derfor er det selvfølgelig nødvendigt med reflekser på cyklen. Din cykel skal kunne ses fra alle vinkler, og for at den kan det, så skal den have en hvid refleks, som man kan se forfra og en rød refleks, som man kan se bagfra. Derudover skal der være gule reflekser på pedalerne.

cykelfamilie

Lys på cyklen

Det er selvfølgelig ikke nok at have reflekser på cyklen. Hvis det er mørkt, så er det bestemt også nødvendigt, at du cykler med lys på. Det kan være enormt svært at se cyklister i mørket, så du hjælper både dig selv og andre, når du vælger at tage lys på. Som tommelfingerregel skal man have hvidt eller gulligt lys som forlygte og rødligt lys som baglygte. Det vigtigste er dog, at folk kan se dig.

Ringklokke

Ud over at folk skal kunne se dig, skal de også kunne høre dig, hvis du har behov for at komme forbi dem eller blot advare om din tilstedeværelse. Man skal kunne høre din ringklokke klart og tydeligt, og den bør ikke skiftes ud med noget, der siger en anden lyd.

Cykellås

Det er også vigtigt, at du forsikrer din cykel, når du ikke bruger den. Det er derfor vigtigt, at du har en god cykellås, som der ikke lige er til at få op. Her kan det godt betale sig at købe en cykellås, der er lidt mere robust end den billigste model. Billige modeller kan nogle gange klippes op, og der findes folk, der stjæler cykler på denne måde.

Cykelhjelm

Du skal naturligvis have hjelm på, når du bruger din cykel. Hvis du ikke har hjelm på, kan du komme meget slemt til skade, skulle du være ude for et uheld. Der er ingen rigtig god grund til ikke at bruge cykelhjelm, så det skal du selvfølgelig have. I dag findes der også mange cykelhjelme, der er designet til at være neutrale og pæne, så du behøves ikke have en grim hjelm på. Hjælper det ikke også lidt?

Mobilholder: Kan være smart

Det nødvendige udstyr er nu gennemgået, men der er naturligvis altid gadgets, som man kan opgradere sin cykel med. Hvis du f.eks. skal et sted hen, hvor du skal bruge GPS, kunne det være smart, hvis telefonen kunne placeres på styret, mens du cykler, så du nemt kan følge med i, hvornår du skal dreje. Det er dog ikke et nødvendigt element for sikker cykling, men det kan være smart og hjælpende.

Comments are Disabled