Få styr på toldkredit til dit firma

nyhedstemplet

Hvis du har et firma, der skal importere varer, produkter eller ressourcer ind fra udlandet, især uden for EU, er det vigtigt for dit firma at få styr på toldkredit. Som et nystartet firma, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilke ansøgninger, der skal sendes og hvilke tilladelser der skal haves.  

I denne artikel kan du derfor få et overblik over, hvad toldkredithelt præcist er, hvorfor det er vigtigt, og hvor du kan få hjælp til at ansøge om det.  

Hvad er toldkredit? 

Først er det vigtigt at forklare begrebet ”kredit”. Kredit omhandler muligheden for at betale regninger senere. F.eks. kan man få kredit på sit kort, så man kan bruge det til at betale, selvom man egentlig ikke har nogle penge på kortet. I stedet betaler man pengene ind til banken på et senere tidspunkt.  

På samme måde er toldkredit kredit ved tolden, når man importerer varer. Normalt når man importerer varer fra udlandet uden for EU, skal man betale told ved grænsen før man får varerne udleveret. Dette er enormt upraktisk for et firma, der gerne vil importere varer eller produkter ofte, da det kan sætte et stop i produktionen. Derfor kan man få toldkredit, hvor man kan få varerne udleveret uden at betale told på stedet. I stedet bliver man opkrævet månedligt af skattemyndighederne for diverse afgifter forbundet med import.  

Hvor kan du få hjælp til toldkredit? 

På https://www.timevat.com/ kan du finde hjemmesiden til TIMEVAT, der er et internationalt økonomi- og eksportspecialist hus. TIMEVAT kan hjælpe en nystartet virksomhed, der eksporterer til og importerer fra udlandet. De er specialister på området, og er meget erfarne i udenlandsk økonomi, og alt hvad der omhandler tilladelser og ansøgninger. De kan derfor hjælpe din virksomhed med at få de rigtige tilladelser omkring toldkredit, så I slipper for, at en sending varer bliver stoppet ved grænsen.  

Hvis ikke I har tilladelserne i orden, kan man nemlig risikere, at varerne ikke må komme ind i landet, før toldafgifterne er betalt. Dermed kan der komme kæmpe forsinkelser på leveringen, hvilket kan være katastrofalt for et nystartet firma. Toldkredit er derfor en god ting at have, hvis man vil have, at produktionen kører glidende og uden stop.  

Hvordan kan et specialisthus som TIMEVAT eller hjælpe? 

Det er ikke kun kredit, der er vigtigt at have fokus på, når man skal til at handle med udlandet. Reglerne omkring virksomheder varierer meget i de forskellige lande, så der findes mange forskellige tilladelser alt efter, hvem man skal handle med. TIMEVAT er specialister især i Norge, Schweiz og UK, men kan hjælpe i hele EU og i 3. lande.  

De kan bl.a. hjælpe med momsregistrering i disse lande, og hjælpe med at eventuelle leveringer til udlandet ikke sidder fast i tolden, så man dermed undgår utilfredse kunder. De kan desuden gøre jeg opmærksom på, hvilke tilladelser, I skal have, samt hvordan I skal ansøge om disse tilladelser på den rigtige måde.  

Comments are Disabled