Gardiner er vendt stærkt tilbage

Gardiner, er det ikke sådan noget for gamle mennesket? Muligvis! Men det er i den grad også for de unge og hippe.

Det er så godt som umuligt at komme uden om gardiner, hvis man læser om boligindretning. Og det er der nok en grund til.

De skaber stemning, rum, og så kommer de i massevis af farver og modeller, herunder som blandt andet velour gardiner og i eksempelvis hør. Klik her for at finde gardiner af lækkert velour materiale.

Pynt eller praktik?

Gardiner både pynter og er praktiske! Med gardiner kan du forvandle et anonymt og kedeligt rum til et spændende sted at opholde sig med masser af personlighed!

Det er en nem og enkelt måde at foretage forandringer i ens hjem, hvis det trænger til en opfriskning og farve.

At male rummet er eksempelvis langt mere omfattende og kræver ofte, at en masse møbler rykkes rundt, og at en del tid skal gå med at male væggene.

Derfor kommer man langt med nogle flotte gardiner! Derudover har de den meget heldige sidegevinst, at de kan blokere for uønsket udefrakommende lys.

Hvilket gardin skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige slags gardiner, som kan opfylde mange forskellige slags behov! Skal de eksempelvis være lange og gå fra loft til gulv? Skal de sidde i en skinne eller på en stang? Og så er der alle de mange forskellige slags materialer og tekstiler!

Beige velour gardiner og grå velour gardiner er noget, man finder på mange populære blogs om boligindretning.

Begge dele er forholdsvis neutrale valg, der passer ind i mange forskellige slags hjem.

Man kan også foretage mere dristige valg og vælge nogle mere stærke farver, såfremt man går efter det mere iøjnefaldende resultat.

Og hvis man skulle gå hen og blive træt af det, er det heldigvis meget nemt at pille dem ned igen og erstatte dem med nogle andre. 

Fordele og ulemper

Hvorfor var gardinerne overhovedet ude af billedet for en periode? I serien Matador nævnes gardiner, som noget man ikke kan komme uden om i et rigtigt hjem.

Anderledes ser det ud i nutidens Danmark, hvor det nok er de færreste, der vil løfte på øjenbrynene over udeblivende gardiner. 

Mens det dengang var godt at kunne skærme af, er man i dag gerne meget optaget af, at ens bolig skal tilføres så meget lys som muligt.

Velour gardiner vil rigtignok dæmpe det udefrakommende lys i ens bolig, men til gengæld er der heller ingen, der siger, at man skal have gardinerne trukket for. De kan lige så godt være trukket til side.

Det er da også de færreste, der kan undvære en form for blokering af det udefrakommende lys i deres bolig. Således har mange brugt persienner, og foldegardinet er også et meget populært valg i dag.

Men hvis man gerne vil noget mere med ens bolig og er interesseret i at skabe et stemningsfuldt og smukt hjem, vil velour gardiner være et godt valg.

Comments are Disabled