Hunden vinder ind på en klar førsteplads over danskernes kæledyr

Næsten halvdelen af alle danskere ejer et kæledyr – nærmere bestemt 44 %. Det mest populære kæledyr er uden tvivl hunden, og næstefter den kommer katten. Hunden er også kendt som menneskets bedste ven, og den bruges både som familiehund og brugshund til blandt andet jagt, vagt, at hyrde får og som politihund. Hvis du er en af de mange danskere, der gerne vil med på vognen og eje en hund, så er der dog end el overvejelser, du skal have tænkt igennem først.

Hunden kræver pasning, når du er ude at rejse

En hund er et levende væsen med følelser. Den skal passes og plejes hver eneste dag, også selvom du selv er syg eller ikke har mulighed for at være hjemme. En hund kan derved sætte nogle begrænsninger i forhold til din frihed, når det gælder aktiviteter, hvor du ikke kan medbringe hunden. Det skal dog være fordi, du kan få venner eller familie til at passe hunden, eller hvis du er villig til at overlade den til en hundepension, mens du ikke er hjemme.

sød hund

Det er tidskrævende at have dyr

Hunde har brug for at blive stimuleret på daglig basis. Du skal derfor sætte en del tid af, hvis du anskaffer dig en hund. Den skal gerne luftes en eller flere gange dagligt, hvor den kommer ud og får brugt både kroppen og sanserne. Der er forskel på, hvor stort et aktivitetsniveau den enkelte hunderace har. Er du meget sporty og gerne vil have hunden med på løbeture og lignende, så vil en meget aktiv race være et godt valg for dig, hvorimod du måske bør kigge efter en lidt mere rolig type, hvis du drømmer om en rigtig sofa-hund. De racer, der anvendes som brugshunde, er ofte meget aktive racer. De tæller blandt andet Sibirian Husky, Schæfer og jagthunde.

Få en harmonisk og rolig hund med hundetræning

Det er en misforstået gammel traver, at nogle hunde ikke egner sig som familiehunde. Alle hunde kan være gode familiehunde, med mindre de har nogle traumer i bagagen, der har påvirket dem psykisk. Hvor vidt du får en rolig og harmonisk hund afhænger derfor af opdragelsen og den måde, du præger hunden på. Det vil være en rigtig god idé at starte til hundetræning, så snart du får din hund. Er det en hvalp, så er det nemmest for dig at forme den fra bunden af, men selv en gammel hund kan godt lære nyt. Der findes forskellige træningsmuligheder i din lokale hundeklub, som du kan undersøge nærmere.

Omkostninger – hvad koster det?

Når du har en hund, så skal du også være forberedt på, at der følger nogle omkostninger med. Det gælder naturligvis på månedlig basis, hvor du skal købe hundefoder, godbidder og eventuelt aktiveringslegetøj, men der skal også spares op til dyrlægeregninger. Dyrlægeregninger omfatter både årlig vaccination og ormekur, men også uforudsete regninger, i tilfælde af at din hund skulle gå hen og blive syg eller få en skade. Passer du dit kæledyr godt og investerer den nødvendige tid i det, så kan du ligesom næsten halvdelen af alle andre danskere også få et fantastisk aktivt liv med dyr.

Comments are Disabled