Lav skønne malerier med gouache maling

Hvis du er glad for at udfolde din kreativitet ved at male, bør du overveje at lave en kreation med gouache maling. Gouache farver er dækkende vandfarver, der indeholder hvidt farvestof. Det hvide farvestof gør farverne mere matte og dækkende. Derfor skinner hverken papir eller underlag igennem, som det ellers er tilfældet ved vandfarver samt lasurfarver.  

Hvordan adskiller gouache maling sig fra akvarelmaling? 

Som nævnt er gouache farver mere dækkende, hvorimod akvarelfarver er mere transparente. Når du derfor vælger at male med gouache farver, vil du altså få en mere dækkende maling. Det gør det også nemmere for dig at justere og rette eventuelle fejl, da du lettere kan male over. Nogle kunstnere foretrækker også at få det bedste fra begge verdner. Derfor kombinerer de både gouachefarver og akvarelfarver i deres arbejde. På den måde kan du arbejde med begge typer malings fortrin og egenskaber. 

Mere om gouachemaling 

Malingstypen er vandopløselig. Det giver dig ret så glatte farveflader, ligesom det giver dig mulighed for at dække mørkere partier med en mere lys farve. Disse egenskaber gør også malingen særligt velegnet til, når illustrationsoriginaler skal genskabes.  

Hvad er gouache? 

Måske har du allerede hørt om gouache, bare under navnet temperafarve. Malingstypen har rigtigt meget til fælles med akvarel. Dog er den største forskel, at gouache er heldækkende, hvor akvarel, som nævnt, er transparent. Det skyldes blandt andet, at det er et hvidt farvestof i malingstypen, ligesom det også skyldes, at pigmenterne er større end i akvarel. Derudover indeholder malingstypen også binder, der ligesådan også gør malingen mere dækkende. 

Gouache er hurtig til at tørre. Når malingen tørrer, bliver den helt mat. Ligesom det også er tilfældet med akvarel, kan den indtørret farve blive opløst igen, hvis du anvender vand. Derfor har du også mulighed for at anvende en fugtig klud på maleriet, når du er i gang med at kreere. Du kan tørre noget af malingen bort. Enten hvis du gerne vil lave det om, eller hvis du gerne vil efterlade maleriet med en spændende baggrundsflade. 

Hvad betyder gouache? 

Selve ordet er fransk og betyder enten vandpyt, vand eller lavering. Før i tiden var malingstypen klart det mest populære alternativ til olie. Sidenhen er malingstypen blevet mest anvendt til grafiske artikler. Blandt andet hvis illustrationer skal farvelægges, såsom plakater eller tegneserier. Malingen bliver også anvendt hyppigt inden for håndtegnet animation. Her er malingstypen genial, hvis der skal farve på nogle af de lag, som et stillbillede består af. Derfor er malingstypen bestemt også relevant i dag. 

Skab dit eget mesterværk med flere skønne farver 

Hvis du gerne vil kreere et smukt og unikt maleri, kan du med fordel anvende malingstypen. Du kan få malingen i flere fantastiske farver. På den måde har du mulighed for at føre netop din vision ud i livet. Hvis du gerne vil have ekstra spil i dit maleri, kan du med fordel kombinere gouachemalingen med akvarelfarver. På den måde kan du udnytte begge malingtypers mange fordele. Det vil uden tvivl give dig et fantastisk maleri. 

Comments are Disabled