Så effektiv er en tørdragt til dykning

Havets dyb byder på mange spændende oplevelser og en hel anden verden, end vi kan se fra overfladen. Mange mennesker nyder at dykke som hobby, hvor de udforsker livet i havet og på havbunden. Har du undret dig over, hvordan det kan være behageligt at begive sig ned i det kolde vand, kan du finde svaret i denne artikel.

Flere forskellige typer af dykkerdragter

Der findes flere forskellige typer af dragter, som man kan bruge til at holde varmen, når man dykker. Der er to typer, som skiller sig meget ud fra hinanden:

En våddragt er ikke vandtæt. Den tager vand ind, som din krop lige så stille varmer op. Du bliver altså våd under dragten. En tørdragt er lige præcis modsætningen til dette. Den holder dig også varm ligesom våddragten, men den holder dig til gengæld også tør.

Tørdragten kan benyttes til andet en blot dykning. Investerer du i sådan en, har du derfor også åbnet nogle andre muligheder for dig selv. Den bruges blandt andet også til:

  • Windsurfing
  • Havkajak
  • Som overlevelsesdragt til søfolk

Tørdragten skaber bedre komfort end en våddragt

Tørdragten er designet således, at den lukker helt tæt til kroppen. Den er designet med en inderdragt, der sørger for at holde på kropsvarmen. Som du måske kan forestille dig, er der her tale om en lidt større investering, end hvis man eksempelvis investerer i en våddragt. Til gengæld har man den specielle og unikke fornemmelse af at være helt tør under vand. Og så gør den det muligt at dykke selv i lave temperaturer. Den lukker vandet ude ved at være designet med latex ved håndleddene og ved halsen, som sidder helt tæt til huden.

tørdragt

Det er vigtigt at finde den helt rigtige tørdragt

En god tørdragt skal gerne være designet i kvalitetsmaterialer, der lever op til forventningerne. Den skal være fleksibel, så man har god bevægelsesfrihed, når man dykker. Der findes mange forskellige modeller af tørdragter, så det kan være en fordel at prøve den, inden man køber den. Ud over pasformen, så kan det nemlig også være svært at vurdere den rigtige størrelse, hvis man blot køber online uden at have prøvet den før. Og netop den helt rigtige størrelse er helt essentiel i forhold til, at den skal kunne holde tæt, så der ikke slipper vand ind. Køber du en for stor tørdragt, vil den dermed miste hele sin funktion.

De fleste dragter er designet i den klassiske, sorte farve. Der er dog også lavet nogle modeller med lidt farve på, så hvis du har nogle specielle ønsker til farve og design, er det også muligt at finde dette. Dette gælder primært for modeller til kvinder. Her kan du til gengæld blandt andet finde flotte, lyserøde dragter, der tiltaler den feminine pige. Du kan også finde dragter, der er udstyret med gode lommer, som kan være meget praktiske at have.

Comments are Disabled