Vidste du, at du kan tage sygeplejerske praktik i udlandet? 

Der er efterhånden stor mulighed for at skræddersy sin egen uddannelse og uddannelsesforløb inden for mange fag og studieretninger. Dette gælder ikke mindst for de sundhedsfaglige uddannelser, hvor praktik er en stor del af uddannelsen. For de fleste foregår denne praktik i Danmark. Er du eventyrlysten, og vil du gerne udvide dine horisonter med indblik i et andet lands sundhedsvæsen, er det altså muligt at tage en del af praktikken i udlandet. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad det vil sige at tage sygeplejerske praktik i udlandet. 

Sygeplejerske praktik i Afrika 

Hvis du tager praktik i et andet land, som eksempelvis Afrika, vil du møde et sundhedsvæsen, der på mange måder fungerer anderledes end det danske. Ikke desto mindre, vil sygeplejeopgaverne blive udført efter samme standarder. Derfor vil du stadig kunne opnå læring, ligesom du kan deltage i forskellige opgaver. 

Du vil blive tildelt en sygeplejerske på et hospital, som fungerer som din mentor. Du følger derved den samme person hver dag. Her har du ligeledes selskab af en anden studerende, så i kan spare med hinanden og dele de mange oplevelser. Du vil aldrig blive bedt om at udføre opgaver, som du ikke er fagligt kvalificeret til. Det betyder, at praktikforløbet udarbejdes i forhold til, hvor langt du er på dit studie. Du kan se mere om sygeplejerske praktik i udlandet her: https://trymedics.dk/studerende/klinisk-praktik-i-udlandet-for-sygeplejestuderende/

Med et praktikforløb i udlandet vil du både kunne opnå læringsmål, ligesom du vil kunne udvikle dig eget personligt. Selve praktikken er typisk slut til middag, med mindre der er teoretisk undervisning om eftermiddagen. Dette betyder, at du har rig mulighed for at udforske området, smage på kulturen og udvide dit syn på verden. 

Under opholdet vil du bo i et studenterhus, som deles med andre studerende. Med jeres fælles oplevelser har i mulighed for at danne nogle helt særlige relationer. Der vil blive sørget for alt det praktiske. Dette omfatter: 

  • Transport 
  • Rengøring 
  • Madlavning 

Derved kan du sørge for, at dit fokus ligger på din sygeplejerske praktik – og naturligvis de mange fantastiske oplevelser, der venter i fritiden. Her er der nemlig mulighed for at tage på safari på Savannen eller opleve den natur, der er omkring det område, du har valgt at tage din sygeplejerske praktik i.   

Opbygning af sygeplejerske praktik i udlandet 

Din sygeplejerske praktik i udlandet kan strikkes sammen på flere måder. Den skal dog minimum vare 4 uger, og den kan maksimalt være på 12 uger. Gennem Try Medics kan du vælge mellem flere destinationer. Du skal minimum være på den samme destination i 4 uger. Derefter kan du vælge at tage til en anden destination og tage mere praktik, du kan forlænge praktikken på den første destination, eller du kan nøjes med de 4 ugers praktik. 

Uanset hvordan du planlægger din praktik som sygeplejerske i udlandet, vil det helt sikkert være en oplevelse, du aldrig kommer til at glemme. Det vil give dig noget i rygsækken, som man ikke kan få ved at tage praktik i Danmark. Sidst, men ikke mindst, vil du kunne danne nye relationer og smage på en anden kultur. 

Comments are Disabled